Milan FW Fall 2018 Highlights

March 04, 2018

Gucci традиционно стартират седмицата на модата в Милано, но този път Moncler ги изпревари с "гениален проект" (The Genius Project). Moncler са същите тези якета, които се срещат по софийските улици и са се превърнали в символ на определена социална принадлежност. В ерата на колаборациите, привличането на дизайнери като Pierpaolo Piccioli, Simone Rocha, Craig Green, Noir Kei Ninomiya, Hiroshi Fujiwara не е кой знае колко гениално, но пък финалния резултат е доста впечатляващ. Моят фаворит определено е Piccioli с haute couture вариации на пухенката.

Не вярвам да не сте попаднали на поне една снимка на най-забележителните "аксесоари" от света на Alessandro Michele за Gucci - моделска глава или приказното драконче. Концепцията зад колекцията с операционната маса, на която се ражда модерния Франкенщайн, или Киборг (както и самата колекция се казва) до някаква степен успява да интегрира миш-маша от визии и културни препратки. Но все пак, поне за мен, е твърде много.

Като тенденция в Милано се откроиха ярките неонови цветове, носени смело от глава до пети или като акцент на неутрални комбанации или класически карета. Вдъхновението бе отчетливо осемдесетарско с подплънки и колани на кръста, ярки принтове и неочаквани комбинации.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!